Vitvaror blir billigare!

Nu blir äntligen vitvarorna billigare. Enligt ett pressmeddelande från Utrikesdepartementet så börjar de strafftullar som finns mellan Sverige och Sydkorea slopas med start från första juli 2011. Det innebär att priser på elektronik, vitvaror, hushållsapparater, bilar och kläder från Sydkorea nu blir en hel del lägre. Bland annat LG och Samsung kommer från Sydkorea.

Frihandelsavtal tecknas

Sverige frihandelsavtal Sydkorea

Ett frihandelsavtal mellan Sverige och Sydkorea har tecknats, och det innebär i praktiken att Sydkorea får importera Svenska varor och Sverige får importera Sydkoreanska varor utan strafftullar. Strafftullarna låg på så mycket som 14 procent av värdet på varorna innan, så detta frihandelsavtal kan kännas i plånboken på riktigt här i Sverige. Dessutom så gynnas samtidigt den svenska industriexporten, frihandelsavtalet gör att Svenska industriprodukter blir billigare i Sydkorea vilket kan öka stadigt på den svenska exporten. Utrikesdepartementet räknar med att exporten kan öka med upp till 80 procent, från 8,4 miljarder kronor till 15 miljarder kronor. Vissa strafftullar slopas direkt medan vissa fasas ut under en längre tid.

- För våra svenska företagare är det naturligtvis en jättemarknad som nu öppnas upp. Jag ser fram emot närmare band mellan våra länder i och med det här, säger Ewa Björling.

Billiga vitvaror på nätet

Redan idag kan man köpa vitvaror billigt i nätbutiker, men om detta slår igenom så hoppas vi ju förstås att det blir ännu billigare. Och helst så snabbt som möjligt.

July 7, 2011

Postad av: admin

Kategori: Allmänt

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website