Vitvarors medellivslängd.

Ja vad skall vi säga om livslängden på de olika vitvarorna i hushållet. Försäkringsbolagen brukar räkna med 10 år, efter det är värdet 0 på t.ex. kylskåpet, frysen eller spisen. Skall du sälja ditt hus så är det lätt hänt att husköparen vill ha avdrag på köpesumman om du har jätte gamla hushållsmaskiner.

Det typiska är att hushållsmaskinerna börjar gå sönder en i taget då huset är ca 7-10 år gammalt. Visst är det retfullt att få en ganska stor extra utgift inom ett år när vitvarorna börjar ge upp. Jag tycker att det är bättre att typ byta ut ett i sänder förrän de börjar gå sönder. Det är ju klart att har kylskåpet pajat så hamnar du att få tag i ett nytt så gott som genast. Vilket i sin tur betyder att du måste köpa det som finns i lager då just och det medför att du inte har så stora valmöjligheter som om du i lugn och ro kunde ha beställt det som du allra helst vill ha.Vitvarors hållbarhet

Tänk dig att din frys går sönder under natten och du har nyss fyllt den med massor av blåbär, lingon, hjortron och kantareller och kanske älgkött. Tänk dig vilken förlust då hela höstskörden gått förlorat och du hamnar att köpa allt som du redan en gång haft samlat åt dig inför vintern.

Nog skulle det då ha varit mycket smartare att ha bytt frysen i tid till en ny som dessutom skulle ha haft en mycket lägre elförbrukning än den gamla frysen.

Tvättmaskinens termostat kan gå sönder helt plötsligt om den är alltför gammal och detta kan medföra att hela tvätten blir förstörd då den tvättats i för hett vatten. Visst skulle det ha lönat sig att köpa en ny tvättmaskin i tid och därigenom undgått allt elände med en krympt tvätt.

En stor fördel att byta i tid är att du har möjlighet att välja själv samtidigt som du kan vänta in en bra deal på en vitvara som du tycker om. Som sagt har en maskin gått sönder helt plötsligt så är det ju som regel att det blir ett val av det som försäljaren har hemma just då.

 

 

 

August 24, 2011

Postad av: admin

Kategori: Allmänt, Tips

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website