Förhindra rost i din diskmaskin

Fastän det är möjligt att få bort rost i din diskmaskin, så är det bättre att förebygga så att den inte rostar.Rosten kommer från järn, vilket betyder att din osthyvel eller vitlökspress är de skyldiga. Undvik att diska produkter som är gjorda av järn för att undvika all rostbildning.

Varifrån kommer rosten?

Då du diskar bestick gjorda av rostfritt stål med sådana saker som är rostigt eller inte gjord av rostfritt stål kan det bildas rost. Ett bra sätt att förhindra att rost bildas i din diskmaskin är att vara säker på att inga bestick är gjorda av järn, före du sätter dem i din diskmaskin.

Rostig kanna i diskmaskinFramför allt bör du kolla att din osthyvels blad inte är gjord av järn. Detta är en av de största syndare som till att besticken rostar. Ett annat problem kan vara isoleringen på din bestick låda. Om isoleringen gått sönder och något av järnet läcker ut genom isoleringen så har du garanterat rost i din maskin. Därför är det en god idé att köpa en diskmaskin med en besticklåda gjord av 100 % plast.

Vad skall man göra om besticken redan blivit angripna?

Om dina bestick har blivit angripna av rost från din diskmaskin, så kan du pröva med ett vanligt rost rengöringsmedel, som du kan köpa i de flesta affärer. Annars kan du försöka att rengöra diskmaskinen med citronsyra. Allt du behöver göra är att köra en tom maskin med citronsyra som du sätter i diskmedelsfacket, det kommer att göra susen.

En stor fördel är att du läster noggrant bruksanvisningen på dina nya köksverktyg innan du sätter dem i din diskmaskin. Ta reda på vad som sägs, om det är tillåtet att diska i diskmaskin, och om du är osäker, kontakta tillverkaren till besticken eller till diskmaskinen.

 

 

August 24, 2011

Postad av: admin

Kategori: Diskmaskiner

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website