Hur rengör man sin diskmaskin?

Har du haft problem med att ditt dricksglas och kärl börjat lukta illa? Det är bra att ibland rengöra diskmaskinen för att undvika illaluktande glas. Vid rengöring av diskmaskin finns det några olika tricks som rekommenderas. För det första är bra att alltid rengöra glas, kärlen och besticken före man sätter igång diskmaskinen.

Förutom att disken skall vara ren så är det också bra att diskmaskinen är ren. Så här rengör du din diskmaskin.

Förutom att disken skall vara ren så är det också bra att diskmaskinen är ren.

Förutom att det är viktigt att tvätta kärl så är det nog nödvändigt att med jämna mellanrum rengöra själva diskmaskinen. Det kan man göra genom att sätta ättika i botten på diskmaskinen och sätta igång ett tvättprogram. Ett annat knep som fungerar vid rengöring av olika vitvaror är att sätta citronsyra i facket där man vanligtvis sätter diskmedel.

 

Utöver att ättika och citronsyra är det bra att kolla om det går att rengöra silen/filtret på diskmaskinen. Det billigaste av rengöringsknepen torde nog vara att använda sig av citronsyran. Citronsyra kan hittas i en vanlig mataffär bland kryddhyllorna. 2 msk citronsyra och sen igång med ett tvättprogram. Sen borde du ha en skinande ren diskmaskin.

Citronsyra är ett bra hjälpmedel när du skall rengöra din diskmaskin

Citronsyra är ett bra hjälpmedel när du skall rengöra din diskmaskin

July 18, 2011

Postad av: admin

Kategori: Diskmaskiner

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website