Vad bör jag inte diska i diskmaskinen?

Vad funkar i diskmaskinen & vad bör man istället diska för hand?

Det finns vissa köksredskap och bestick som inte kan diskas i diskmaskin utan måste istället diskas för hand. Här kommer min lista på de redskap jag har sett många rekommendera att diskas förhand.

Diska knivar i diskmaskin?

Diska knivar i diskmaskin?

Det som rekommenderas är att produkter i gjutjärn och produkter med en slipegg såsom knivar diskas för hand. En allmän regel för stekpannor är att man inte bör använda diskmedel i gjutjärnspanna och ingen metallull i teflonpannan. Teflonpannan är också känslig för att man diskar den genast när man tar den av plattan, så bäst är att vänta tills den kallnat före man diskar den.

Ett tips på hur du kan rengöra en gjutjärnspanna är att koka upp lite vatten i den och sen diska den endast med borste under rinnande vatten medan pannan är het och sen sätter du den endast på tork så var det fixat. Problemet är att gjutjärnet är poröst och kan göra att en smak av diskmedel stannar kvar, vem vill ha plättar som smakar diskmedel? ;)

Diska teflonpanna i diskmaskin?

Diska teflonpanna i diskmaskin?

Teflonpannan kan du med fördel diska med diskmedel men det finns ganska många som påstår att teflonpannor kan ta skada i diskmaskinen, så du väljer själv hur du gör. Såhär står det iallafall om Fiskars stekpannor som har en yta av teflon. Använt inte metallredskap vid diskningen eftersom det skadar teflonbeläggningen men pannan kan diskas i diskmaskin. Pannor som är stärkta av titan kan diskas med metallredskap eftersom det inte alls är lika känsligt som teflon.

Träredskap kan vara bra att inte diska med maskin eftersom trädelarna kan börja se fula ut eller spricka ifall det ofta utsätts för mycket vatten.

Tål diskmaskin

Du kan alltså gott diska åtminstone Fiskars stekpannor i diskmaskin och om den mot förmodan skulle bli sämre så har du all rätt att skicka in en reklamation eftersom de lovar att den tål diskmaskinstvätt.
Silverbestick kan också diskas i maskin men för att de skall hållas fina så är det bra att torka av dem direkt efter diskningen.

July 18, 2011

Postad av: admin

Kategori: Diskmaskiner

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website