Energisnåla frys- och kylskåp

Skillnaden i elförbrukningen är jättestor då man jämfört olika kyl- och frysskåp. Detta framkom tydligt i ett test som Energimyndigheten gjort . Endast tre av tio kombinerade kyl- och frysskåp är så energisnåla som energimärkningen anger. Detta betyder att man inte kan lite på vad som står i bruksanvisningen om elförbrukningen. Visst blir det då mycket svårare att få reda på den verkliga elförbrukningen.

Hur känner man igen ett energisnålt kylskåp?

Man känner igen ett energisnålt kylskåp på A-märkningen. A+ eller A++ visar att kylskåpet till hör den energisnålaste på marknaden men tyvärr har det således kommit fram via testning att man inte kan lita på märkningen. Idag säljs mest kyl- och frysskåp som är kombinerat i stället för att köpa två separata delar. Det finns otroligt många olika modeller och fabrikat att välja på.

Energisnåla kylskåp - Elektrolux

I testresultaten framkom att energiförbrukningen hos kyl- och frysskåpet Electrolux ERB 32400W drar allra minst energi på 192 kWh/år. Den som drog mest enligt testet var Miele kfn8662, med 431 kWh/år. Helt klart måste man även beakta skåpets volym, temperaturhållning och hanterbarhet. Kylar och frysar tillhör hushållets stora energislukare. Därför var det ganska naturligt att dessa produkter blev de första som blev märkta enligt elförbrukningen. Först graderades de upp i en skala från A till G sedan infördes skalan A+ och A++. Har du ett gammalt kyl- och frysskåp så är det nog skäl att byta ut det mot ett nyare och därmed minska skåpets energiförbrukning med upp till 50 procent. Samtidigt som du har en mycket bättre fryseffekt och lättare skött skåp med tanke på avfrostning och rengöring.

 

 

August 24, 2011

Postad av: admin

Kategori: Kylskåp, Tester

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website