Köpa energisnålt kylskåp

Vad bör man tänka på när man skall köpa kylskåp? Rätt så mycket, om man frågar Aftonbladet (http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/19/kyl.html). Enligt Tomas Lovén på Energimyndigheten så väljer bara var sjunde svensk ett energisnålt kylskåp när de köper nytt.

Hur skall jag gå tillväga för att köpa ett energisnålt kylskåp?

Steg ett: Kolla först runt på nätet vilka kylskåp som uppfyller dina krav på energisnålhet. På alla sidor som man kan köpa kylskåp så kan man också jämföra kylskåpen rätt så ingående, och också deras energiklasser. Skalan på energiklasser går mellan A och G. Du skall välja ett kylskåp i klass A om du vill ha ett energisnålt kylskåp. Helst skall kylskåpet vara av klas A++ eller A+++ (Läs mer om energiklasser här). När du hittat det skåp du vill ha så går du till följande steg.

Miljövänligt kylskåp

Steg två: Sök efter det kylskåp du har valt på olika webbutiker. Webbutiker är oftast billigare än markbutiker, så det lönar sig definitivt att börja där. Många webbutiker har liknande sortiment så det är lätt att jämföra priser.

Steg tre: När du hittat den webbutik som säljer ditt kylskåp till det billigaste priset så är det dags att slå till. Men ett par saker du ännu skall kolla är leveranstid och leveranskostnader. En webbutik med de allra billigaste priserna kanske inte har gratis transport? Eller så har de inte gratis uppbärning av kylskåpet. Ibland kan det löna sig att köpa kylskåpet några hundringar dyrare ifall du istället får en snabbare frakt som dessutom är gratis. Alla svenska webbutiker har dock en säker leverans, så du behöver inte vara orolig att du inte skall få ditt skåp.

 

August 3, 2011

Postad av: admin

Kategori: Kylskåp

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website