Rengör ditt kylskåp

Ifall du inte är noggrann med rengöring av ditt kylskåp kan en riktig bakteriebomb bildas. Ifall du förvarar gammal mat länge I kylen är det risk att bakterier bildas som sedan sprids I hela kylskåpet.

När du rengör insidan är det bra att göra det I samband med att kylskåpet nästan är tomt. Det rekommenderas också att man plockar bort hyllorna och rengör dem skilt. Du kan rengöra med diskmedel eller annan typ av rengöringsmedel. Efter rengöring är det bra att torka ur både kylskåpet med torr trasa för att sedan plocka tillbaks hyllorna.

Rengör ditt kylskåp med jämna mellanrum

Rengör ditt kylskåp med jämna mellanrum

 

Vid rengöring av utsidan så gäller samma princip. Det rekommenderas att man använder en mjuk trasa och milt rengöringsmedel. Det är bra att regelbundet rengöra kylsystemet på baksidan av enheten med dammtrasa eller dammsugare. Det gör att kylens kompressor fungerar smidigare.

Hur ofta skall man rengöra kylskåpet?

Hur ofta skall man då rengöra frysen för det inte skall bildas en bakteriebomb inuti? Det är en svår fråga. För att undvika bakterier är det viktigt att kylens temperatur hålls på rätt nivå.  Lagom temperatur I kylen ligger mellan +2 till +4 grader C, högst +8 grader C. Kylskåpen har termometrar varifrån du kan följa med temperaturen. Ifall någon mat börjar se skämd ut är det viktigt att slänga den så att det inte lämnar kvar och sprids till övriga livsmedel. Ifall man rengör skåpet lite lätt, ganska regelbundet och aldrig lämnar gammal mat för länge i kylskåpet så kan man göra det mera sällan, men en gång i året borde man nog köra en storstädning av kylskåpet i alla fall.

Mikroskopiskt små bakterier kan bli en stor bakteriebomb i ditt kylskåp

Mikroskopiskt små bakterier kan bli en stor bakteriebomb i ditt kylskåp om du inte gör något åt det.

July 18, 2011

Postad av: admin

Kategori: Kylskåp

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website