Trasigt kylskåp?

Har du fått ett trasigt kylskåp på halsen? Det finns flera orsaker till att kylskåp går sönder, oftast beror det på att det blir överbelastat så att någon sårbar komponent gått sönder. Ofta går komponenterna att byta ut själv om man är händig, men gör det inte ifall du har garanti kvar, då lönar det sig att skicka det på reparation istället. Har du hemförsäkring så kan den också täcka reparationen av ditt trasiga kylskåp

Vad kan vara trasigt på mitt kylskåp?

Kompressorn kan ha gått sönder om kylskåpet är gammalt eller har blivit överhettat. Åtgärd: Kompressorn måste bytas, till det behövs reparatör, och kompressorn kostar ofta upp till ett par tre tusen kronor.

Termostatet kan vara trasigt. Du kan kolla detta genom att försöka koppla förbi termostatet, kylskåpet borde fungera då. Sen byter du ut termostatet, de är relativt billiga. För att göra detta behöver du veta lite om el, det är ändå starkström det handlar om.

Ett annat vanligt fel är startanordningen. Numera kan det vara ett så kallat PTC-motstånd, förr var det ett relä. Båda är billiga och kan köpas från EH för 200-500kr. Men för att byta dem behöver du veta vad du gör!

Överhettningsskydd. Ditt kylskåp kan ha ett överhettningsskydd, en automatsäkring som stängt av skåpet för att det inte skall bli för varmt. Dra ur stöpseln i ett par minuter och kolla om det börjar fungera igen. Detta skulle vara det aldra bästa sättet att reparera ett trasigt kylskåp på.

trasigt kylskåp

 

June 29, 2011

Postad av: admin

Kategori: Kylskåp

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website