Torktumlare vs Torkskåp

Både Torktumlare och torkskåp har sina negativa och positiva sidor.

Jag börjar med att skriva om Torktumlaren och dess positiva sidor. Helt klart har du tidsbrist och vill snabbt få tvätten torr så visst är det enkelt att slänga de våta kläderna i torktumlaren och vips är de torra efter en liten stund. Det går så oerhört snabbt att bara ta ut kläderna från tvättmaskinen och sätta dem i torktumlaren, däremot i torkskåpet måste du hänga upp dem för att få dem torra och fina. Har du dunkläder så är torktumlaren helt suverän. Du behöver typ en 2 – 3 tennisbollar som du sätter in i torktumlaren med dunkläderna och resultatet blir helt fina och jämna dun kläder. Däremot om du torkar dunkkläder i torkskåp så får du med säkerhet problem med att få dunen jämna utan att de klumpar ihop sig.

Torktumlare vs torkskap

Torktumlare vs torkskåp

Även en annan stor fördel med torktumlaren är att det på något sätt rengör kläderna från dammet som finns i dem. Använder du torkskåpet får du inte bort dammet lika lätt. Det sägs ju nog att torktumlaren nöter kläder mera än torkskåpet och det kan jag nog tro på. En stor fördel med torkskåpet i jämförelse med torktumlaren är när du har våta skor eller ytterkläder som du inte vill tvätta så ofta men du vill ha dem torra. Det blir ju lätt så att skor börjar lukta mycket illa, sura och även av mögel om de står länge våta och kanske inte riktigt torkar mellan användningen av dem. Det är nästan helt omöjligt att få dessa skor rena och luktfria efter som mögel lukten är rätt så svår att få bort.

På daghem eller hos familjer med många barn är det nog otroligt bra om ett torkskåp finns till hands för att få sätta in skor och ytterkläder i.

August 1, 2011

Postad av: admin

Kategori: Tips

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website