Tvättmaskinsmodeller

Det finns i huvudsak två olika tvättmaskinsmodeller, toppmatad tvättmaskin och frontmatad tvättmaskin. De toppmatade tvättmaskinerna är vanligare i USA och Canada medan de frontmatade är vanligare i Europa. Det finns även andra typer av tvättmaskiner, såsom industritvättmaskiner, handdrivna tvättmaskiner och maskiner som endast gör en del av tvättprogrammet, till exempel centrifugeringsmaskin, men det är nog främst toppmatade och frontmatade tvättmaskinsmodeller du behöver fundera på när du skall köpa tvättmaskin.

Toppmatad tvättmaskin

De toppmatade tvättmaskinerna är behändiga i lägenheter och på andra utrymmesfattiga ställen. Eftersom man öppnad en toppmatad tvättmaskin på ovansidan så kan man klämma in den i hörn, mellan wc-möbler och skåp utan att behöva reservera plats för öppning av luckan framåt. Detta gör att de toppmatade tvättmaskinerna finns i flera ettor och tvåor i städer också i Sverige.  En nackdel med toppmatade tvättmaskiner är att man inte kan ställa torktumlare ovanpå dem.

Frontmatad tvättmaskin

Tvättmaskinsmodeller - Med rätt tvättmaskin får du renare tvättDen vanliga sortens tvättmaskin, som har ett runt fönster på framsidan som man ser tvätten igenom. Dessa är ofta större än de toppmatade tvättmaskinerna. I en frontmatad tvättmaskin så ryms oftast en större mängd tvätt än i en toppmatad.  En annan sak som är positivt med frontmatade tvättmaskiner är att man kan ha dem under till exempel bänkskivor. Ofta har man tvättmaskiner i bredd med en torktumlare och badrumsskåp under en bänk i badrummet, och det skulle vara omöjligt med en toppmatad tvättmaskin.

 

August 3, 2011

Postad av: admin

Kategori: Tvättmaskiner

Taggar:

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website